preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Naslovnica

Poštovani budući učenici!

Autor: Jelena Vinaj, 2. 6. 2022.

Poštovani budući učenici,

nalazite se pred odabirom daljnjeg puta kojim ćete krenuti. Taj izbor je izrazito težak jer o njemu ovisi vaša budućnost. U glavi vam se gomilaju mnogobrojne misli i mnogobrojna pitanja. Želim vam odgovoriti barem na neka i pomoći vam pri ovom teškom odabiru o kojemu ovisi vaša budućnost.

Ovih dana započet će prijava obrazovnih programa. Naša škola svojim budućim učenicima na raspolaganje stavlja tri programa obrazovanja:

  1. EKONOMIST:

Svjesni smo činjenice da niti jedna tvrtka niti ustanova ne može bez ekonomista. Ekonomisti su neophodni u financijama, računovodstvu, reviziji, turizmu, marketingu, managementu i sl.

Upisujemo učenike smjer Ekonomistu trajanju od 4 godine, jedan razredni odjel od 22 učenika u nastavi nahrvatskoj jeziku i latiničnom pismu i jedan razredni odjel od 22 učenika u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

  1. KOMERCIJALIST:

Jedno vrlo atraktivno zanimanje komercijalist u trajanju od 4 godine. Ove godine upisujemojedan razredni odjel od 22 učenika u nastavi nahrvatskom jeziku i latiničnom pismu i jedan razredni odjel od 22 učenika u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Značajno je da komercijalist obavlja poslove nabave, prodaje i organizacije trgovačkog poslovanja u poduzeću. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja mogu se zaposliti u trgovačkim društvima ili obrtima koji se bave proizvodnjom i prodajom različitih roba i usluga, unutar različitih djelatnosti u zemlji i inozemstvu.

  1. UPRAVNI REFERENT:

Upravni referent može raditi na raznim poslovima u tijelima državne uprave (županijski uredi, ministarstva, policija, porezne i carinske ispostave, katastar, mirovinski i zdravstveni zavodi i slično), lokalnoj samoupravi (općine, gradovi), pravosuđu (općinski, županijski i prekršajni sud, odvjetništvo, bilježništvo) i različitim drugim ustanovama (škole, vrtići, domovi zdravlja, djelokrug socijalne skrbi).

Upravni referent je zanimanje za koje se obrazuje kroz 4 godine, upisujemo jedan razredni odjel od 22 učenika u nastavi nahrvatskom jeziku i latiničnom pismu i jedan razredni odjel od 22 učenika u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

 

Kako smo mi strukovna škola, obranom Završnog rada učenici stječu zvanje ekonomist, upravni referent ili komercijalist. To bih istaknula kao prednost Ekonomske škole Vukovar jer nakon četiri godine školovanja, učenici u rukama imaju svoju opipljivu svjedodžbu s kojom se mogu uključiti na tržište rada. Ukoliko pak imaju želju za nastavak obrazovanja, sa završenom Ekonomskom školom Vukovar i polaganjem ispita državne mature, učenici mogu konkurirati za sve fakultete, naravno, prema svojim afinitetima.

Napomenula bih jedan vrlo važan podatak kako je u Ekonomskoj školi Vukovar učenicima omogućena dodatna nastava iz hrvatskog jezika, srpskog jezika, matematike i stranog jezika kao priprema za polaganje ispita državne mature. Na taj način nastojimo olakšati, kako učenicima, tako i roditeljima, pripreme za polaganje ispita državne mature. Pripreme su organizirane tijekom cijele nastavne godine te su profesori svojim učenicima u svakom trenutku na raspolaganju.

Istaknula bih kako su za sve buduće učenike osigurani udžbenici, paket bilježnica, ruksak i pernica.

 

Bodovnog praga nema, ali se provodi bodovanje kao i u svim ostalim školama.

Bodovanje za upis u Ekonomsku školu Vukovar provodi se na sljedeći način:

-Opći uspjeh u 5.,6.,7. i 8 razredu zaokružen na dvije decimale,

-Opći uspjeh iz Hrvatskogjezika, Matematike i prvog stranog jezika u 7. i 8. razredu i

-Tri predmeta značajna za upis: Geografija, Povijest, Tehnička kultura (nastava na hrvatskom jeziku) ili Srpski jezik (nastava na srpskom jeziku) također u 7. i 8. razredu.

Natjecanje iz znanja koje se vrednuje pri upisu su natjecanja iz područja informatike – računalstva.

 

Ljetni upisni rok (važni datumi):

-Prijave obrazovnih programa: 25.6.2022.-7.7.2022.

-Objava konačnih ljestvica: 09.07.2022.

-Dostava dokumenata u školu: 11.-12. srpnja 2022. od 8-12 sati

 

Sve ostale informacije pronađite na našoj službenoj stranici http://www.ss-ekonomska-vu.skole.hr/ ili nas zapratite na Instagramu, Facebooku ili TikToku.

Kontakt telefon: 032 / 423 019, 032/ 560 256

 

Veselimo se vašem dolasku!

Jelena Vinaj, ravnateljica
Tražilica
 

 

 

Priloženi dokumenti:
R 2021-2022 - Svi odjeli.xlsx

 
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 

 
Ispis statistike od 22. 1. 2011.

Ukupno: 835840
Ovaj mjesec: 1122
Danas: 107
 

Trenutno online:

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju