preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Naslovnica

Čitanjem do zvijezda

Autor: Željka Geto, 17. 5. 2017.

Čitanjem do zvijezda predstavlja kviz znanja i kreativnosti. To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, koji su pokrenuli knjižničari Međimurske županije, namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola.

Organizatori sami kažu kako je Čitanjem do zvijezda manifestacija koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor. 

Već treću godinu za redom sudionici smo natjecanja, a drugu godinu za redom plasirali smo se na državnu razinu.

Učenica Ekonomske škole Vukovar, Matea Karlović, i ove je godine pokazala predanost natjecanju kao i ljubav prema pisanoj riječi s mentoricama, školskim knjižničarkama – Marijom Bratonjom i Željkom Geto.

Povjerenstvo su činili : Rada Hadžić, prof, Damir Kruljac, prof. def. i Vlatka Surma Szabo. Ovom prilikom jedno veliko hvala članovima povjerenstva.

Forma ovogodišnjeg natjecanja u kvizu znanja bila je dnevnik.  Tako smo kroz školsku, županijsku i državnu razinu pročitali četiri naslova u formi dnevnika, a to su :

  1. Patnje mladog Werthera, Johann Wolfgang von Goethe
  2. Dnevnik jedne narkomanke, nepoznata autorica
  3.  Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme, Sherman Alexie
  4. Bilješke jedne gimnazijalke lektira, Nada Mihelčić

Na školskoj razini krenuli smo s prva dva naslova te se kroz svaku novu razinu opseg znanja povećavao novim naslovom.

Državna razina kviza znanja Čitanjem do zvijezda, održana je  25. travnja 2017. Godine te je sadržajno bila najzahtjevnija.
 

Test na državnoj  razini sadržavao je 75 pitanja iz sva četiri naslova, a za rješavanje je bilo predviđeno na 60 minuta.

Naša Matea je, kao i uvijek, postigla visok rezultat te pokazala razumijevanje pročitanoga te  visoku razinu povezivanja i pamćenja.

 

Mi se, dakako, veselimo sljedećem kvizu znanja u nadolazećoj nastavnoj godini, ali ovaj puta uz neke druge učenike jer Matea završava srednju školu te nastavlja sama svoj put prema zvijezdama.

 

školska knjižničarka

Željka Geto, mag.cult.

 

 

 

 


 
Tražilica

 

 

 

 

 

« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju