preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Naslovnica

Posjet tvornici „Bernarda“ d.o.o. u Pušćinama

Autor: Marija Bratonja, 15. 10. 2018.

10. listopada 2018. u sklopu projekta časopisa Poduzetnik i HBOR-a, Ekonomska škola Vukovar  zajedno sa srednjim školama iz Osijeka, Našica, Valpova, Varaždina i Ivanca posjetila  je tvornicu madraca i kreveta „Bernarda“d.o.o. u Pušćinama i Nedeljancu... 

Iz naše škole išli su učenici smjera  ekonomist -2.a ( Dragana Krnjajić i Jelena Prokić)  i 4.e ( Milan Dželalija i Daniella Pranić) u pratnji prof. Slavice Kljunić. Na put smo krenuli u ranojutranjim satima iz Osijeka prema Pušćinama u blizini Varaždina gdje se nalazi tvornica za proizvodnju madraca i kreveta. Pred ulazom u tvornicu čekali su nas učenici i profesori iz Ivanca i Varaždina i gospođa Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvornice „Bernarda“ d.o.o., koja nam je održala uvodni govor nakon kojeg nas je provela kroz pogone i objasnila što i kako se proizvodi.

Obilazak proizvodnih pogona završavamo ulaskom u izložbeni prostor gdje smo mogli vidjeti različite primjerke madraca, kreveta i jastuka. Nakon toga pogledali smo kratak film o putu gospođe Bernarde u kojem smo mogli vidjeti tijek razvoja poslovanja, brojne nagrade za inovatorstvo, neke proizvode po kojima su najpoznatiji te tržište na kojem posluju. Gospođa Bernarda nam je ispričala kako se postaje uspješan poduzetnika te važnost društveno odgovornog poslovanja. Po izlasku iz tvornice čekali su nas pokloni koje je gospođa Bernarda pripremila za sve učenike i profesore što nas je posebno razveselilo.

Odlazimo u drugu tvornicu u Nedeljancu koja se bavi rezanjem spužve tražene kvalitete na potrebne dimenzije.Učenici su mogli vidjeti spužvu u velikim blokovima.Voditelj pogona nas je upoznao kako se spužva priprema za madrace i krevete, učenici su mogli vidjeti kako pojedini cnc strojevi istu obrađuju i režu što nam je svima bilo zanimljivo.

Obilazak nastavljamo u Varaždinskim Toplicama gdje nam je gospođa Bernarda pokazala početak izgradnje luksuznog  zdravstveno-rehabilitacijskog centru  s unutarnjim i vanjskim bazenima s termalnom topličkom vodom. Zanimljivo i poučno putovanje završavamo zajedničkim ručkom u restoranu „Bernarda „.

Na kraju bi se zahvalili časopisu „Poduzetnik“ , HBOR te HAMAG- BICRO koji su nam omogućili ovaj posjet  te naravno gospođi Bernardi koja nas je lijepo ugostila te učinila sve da nam ovo putovanje bude poučno i ugodno. 

 

Prof. Slavica Kljunić
Tražilica

 

 

 

 

 

 

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju