preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Naslovnica

Dan obojen poduzetništvom u Ekonomskoj školi Vukovar

Autor: Marija Bratonja, 20. 12. 2023.

I ove smo godine, već tradicionalno, u Ekonomskoj školi Vukovar organizirali Dan obojen poduzetništvom. U utorak, 12. prosinca 2023., ugostili smo poduzetnice iz tekstilne tvrtke Naftalin, Josipu Maslać Petričević i Mateu Pirić, koje su učenicima prvih i drugih razreda predstavile svoj vlastiti poduzetnički pothvat i put. 

Osim tog predavanja, Dan je obilježen i nizom aktivnosti nastavnika ekonomske grupe predmeta o kojima možete pročitati u nastavku...

Gostovanje poduzetnica

Stvaranje poduzetničke ideje

Učenici 1.e razreda  Dan obojen poduzetništvom su s nastavnicom Vlatkom Lukšić obilježili kroz temu i radionicu Stvaranje poduzetničke ideje.
Tijekom radionice zajedničkim trudom i promišljanjem što im trenutno nedostaje te što bi bilo dobro započeti u našoj školi došli su, ne do jedne, nego čak dvije ideje. Pokretanje Učeničke kantine i Second Hand EŠV.

Budućnost u mojim rukama

Nedavno je uvođenje zabrane rada nedjeljom i blagdanom u trgovinama i trgovačkim centrima, izazvalo  pravu pomutnju kod građana. Ipak, ne radi se o potpunoj zabrani rada, već trgovine i trgovački centri mogu odabrati 16 nedjelja u godini kada će raditi. Neki kažu da je to dobar balans koji će pridonijeti i pravima radnika i obiteljskom životu. Ovom tematikom bavili su se učenici 3.e i 4.e na radionici pod nazivom Budućnost u mojim rukama, koju je osmislila i vodila nastavnica S. Zrilić.
Učenici su metodom „Šest šešira“ – tehnikom paralelnog mišljenja pokušali dati rješenje za aktualan problem u lokalnoj zajednici pomoću različitih načina razmišljanja. Ova metoda je u novije vrijeme prepoznata kao jednostavan i učinkovit postupak koji potiče suradnju, povećava produktivnost, kreativnost i inovativnost. 

Odgovoran poduzetnik krije se u meni
 
Poduzetništvo kao temelj razvoja boljeg društva, podrazumijeva jednako društveno i privatno poduzetništvo. Poduzetništvo zahtijeva znanje, istraživanje, vještine, hrabrost i umrežavanje. 
Bit poduzetništva je u nemiru, stalnom traženju novih ideja, maštovitosti u pronalaženju novih mogućnosti u poslovanju, pouzdanoj intuiciji i procjeni. Jedna od aktivnosti, koju su proveli nastavnici S. Zrilić i I. Kovačević s 2.e i 2.h razredom jest radionica Odgovoran poduzetnik krije se u meni.
Radionica kreće asocijacijama na poduzetništvo. Zatim su se učenici podsjetili na osnovne pojmove: poduzetništvo, poduzetnik, poduzetnička ideja i cijena proizvoda te kroz niz zanimljivih vježbi prikazali isto u konkretnim situacijama. Gradili su toranj od glinamola i štapića, na papirićima identificirali svoje osobine kao poduzetničke te izradili cijenu za imaginarni proizvod u digitalnom alatu – kalkulator cijene ali i na papiru u obliku kalkulacije. Uslijedili su savjeti o poduzetništvu i SWOT analiza poduzetništva.

Zaštita potrošača


U 3.a razredu nastavnik Dejan Hadžić je održao radionicu Zaštita potrošača kroz predavanje i kviz koji su učenici odigrali.
Ciljevi ove radionice za učenike su bili: upoznati se s pravima i obvezama potrošača, naučiti kome i na koji način se obratiti u slučaju reklamacije proizvoda, te ako smatramo da smo prevareni ili oštećeni prilikom kupovine (kako postupiti prilikom kvara telefona koji je pod garancijom), naučiti kako se zaštiti prilikom kupovine preko interneta, naučiti kako provjeriti Internet prodavača i na koji način platiti proizvod (npr. kupovina odjeće). 
Tražilica
 

 

 

Priloženi dokumenti:
R31.08.23.-pojedini odjeli - V2.pdf

 
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

 

 

 
 

 


 

 
Ispis statistike od 22. 1. 2011.

Ukupno: 938730
Ovaj mjesec: 11855
Danas: 165
 

Trenutno online:

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju