preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Nastava  > Natjecanja
Natjecanja

Sportski uspjesi naše škole

Autor: Marija Bratonja, 23. 4. 2015.

S početkom prosinca i dolaskom novog profesora TZK-a, započele su ozbiljne pripreme za gradsko natjecanje u futsalu.  

Nije bilo puno vremena pa se izrazito ciljalo na taktičke elemente. 15.prosinca 2014. održalo se gradsko natjecanje, sudjelovale su sve 4 škole s područja grada i Srednja škola Ilok. Prva utakmica koja se odigravala bila je protiv Tehničke škole Nikole Tesle. Unatoč silnom zalaganju i trudu na terenu, naši su doživjeli poraz. Slijedila je druga utakmica u kojoj je bilo „sve ili ništa“, momci su bili svjesni da moraju pobijediti. Hladne glave i lavovskog srca uzeli su sva tri boda protiv Srednje škole Ilok i otišli u polufinale gdje ih je čekala  Gimnazija Vukovar. Nakon dvije utakmice predaha stiglo je i polufinale. Dečki su bili svjesni svoje kvalitete koju pokazuju na terenu te su prošli dalje s visokom pobjedom 3:1. Završna – finalna utakmica čekala se s velikom nervozom jer smo znali da smo izgubili prvu utakmicu protiv Tehničke škole Nikole Tesle i da sada nemamo pravo na poraz. Kroz silnu ofenzivu i želju da se probije bunker,  utakmica je završila neriješenim ishodom, gdje se odlučivalo kaznenim udarcima, i gdje naši učenici osvajaju prvo mjesto i plasiraju se na županijsko natjecanje. Učenik koji se najviše iskazao je vratar Zvonimir Šubarić, obranivši sva tri kaznena udarca finalne utakmice. Zatim je tu joker s klupe Vuk Popović koji je svojim udarcima odveo ekipu do finala, Alen Matijević, Bruno Kovač i ostali pridonijeli su pobjedi.

Županijsko natjecanje održalo se u Vinkovcima dva mjeseca poslije. Sudjelovale su 4 ekipe: Tehnička škola Županja, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci i Gimnazija Matije Antuna Reljkovića  Vinkovci i mi kao predstavnici iz Vukovara.  Prva polufinalna utakmica je bila teška, s puno preokreta u rezultatu. Naši dečki su poveli rezultatom 1:0, kroz slabu obranu protivnik je lagano preokrenuo rezultat sebi u korist i s 1:3 otišao na poluvrijeme. Naša ekipa se pokušala vratiti u utakmicu, ali bez rezultata,  utakmica  je završila pobjedom Ekonomske škole iz Vinkovaca 4:2. Nakon toga je slijedila utakmica za trećo mjesto gdje smo pobijedili rezultatom 6:4 i okitili se broncom.

Učenici koji su nastupali za školu: Zvonimir Šubarić, Marko Jelečki, Alen Matijević, Bruno Kovać, Matej Jazvić, Nikola Tadić, Vuk Popović, Vasilije Sentivanac, Domagoj Komadina, Marin Ergović, Matej Kožul i Mislav Salopek.

Košarka – mladići

Natjecanje iz košarke održalo se početkom veljače te je bilo sasvim dovoljno vremena za odraditi kvalitetne pripreme što smo i pokazali na samom natjecanju. Prvo je slijedilo gradsko natjecanje gdje smo uz težak ždrijeb s Tehničkom školom Nikole Tesle izborili prolaz dalje, ali može se reći da je to bilo „finale prije finala“. Posljednju utakmicu za prvo mjesto odigrali smo protiv dobro razvikane (nahvaljene) ekipe Gimnazije Vukovar koju učenici Ekonomske škole lagano pobjeđuju i osvajaju prvo mjesto koje  ih vodi na županijsko natjecanje.

Županijsko natjecanje održalo se par tjedana poslije gdje uz silan napor gubimo prvu utakmicu i zauzimamo treće mjesto.

Učenici koji su nastupili za školu:  Antonio Ragač, Tomislav Bobinac, Marko Šarin, Srđan Brocić, Vuk Stanković, Ivan Ante Rajković, Dominik Broz, Dejan Drobić, Marko Živković, Dušan Kovačević, Zvonimir Mađarac i Harald Brandt.

Odbojka – djevojke

Na gradskom natjecanju koje se održalo u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića i gdje su nastupile samo dvije škole, naša zauzima drugo mjesto iza Gimnazije Vukovar. Utakmica se igrala na dva dobivena seta,  oba su  pripala Gimnaziji Vukovar. Naše djevojke, uz silno zalaganje i postojeće znanje, teško su mogle išta napraviti protiv dvostruko jačih protivnica.

Za školu su nastupile: Ljuba Dželalija, Martina Komljenović, Magdalena Drežnjak, Nikolina Kajkić, Marta Lukić, Helena Lovrić, Tena Potlimbrzović, Julijana Milić i Iva Franić.

 

 

Atletika – djevojke i mladići ekipno

10. travnja 2015.g. održano je Županijsko natjecanje u atletici te smo uz veliku konkurenciju 9 škola zauzeli  4. mjesto (prvo od svih škola koje su nastupale iz Vukovara).

Za školu su nastupili : 12 mladića i 7 djevojaka i to u disciplinama:

100m – Matej Kožul (prvi u skupini 2), Dominik Broz (treći u skupini 3), Ljuba Dželalija i Paulina Radoš

400m – Domagoj Komadina (prvi u skupini 2), Bruno Kovač (treći u skupini 3) i Manuela Babić

800m – Ivona Hrgović

1000m – Nikola Tadić (prvo mjesto u skupini) i Saša Nikolić (treće mjesto u skupini)

Skok u vis – Aleksandar Stević, Bojan Vuksanović i Nikolina Kajkić

Skok u dalj – Domagoj Živković (četvrto mjesto), Matej Rupčić i Josipa Belobrajdić

Bacanje kugle – Mislav Salopek (drugo mjesto), Tomislav Bobinac i Donika Krasnići

Štafeta 4 x 100m – Matej Kožul, Bruno Kovač, Domagoj Komadina i Dominik Broz

Učenici koji su se okitili priznanjima: Nikola Tadić i Mislav Salopek – sveukupno drugo mjesto i štafeta sveukupno treće mjesto.

Jure Marić, prof.

Svake godine i u svakoj generaciji naša škola postiže zadivljujuće uspjehe. Svojim uspjesima učenici ponekad iznenađuju sami sebe, ali ne i profesore koji uvijek vjeruju u njihove sposobnosti. Najveće zasluge za postignute rezultate pripadaju prof. Milici Svitlici koja se posvetila treniranju učenika i učenica.

 Naši su momci briljirali u odbojci. 9. ožujka 2015.g. zaigrali su na vinkovačkom parketu i osvojili drugo mjesto na Županijskom natjecanju. Prvo je mjesto pripalo Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, a treće Tehničkoj školi Županja. Sudjelovali su Josip Rafael Brčić 4.h (kapetan), Marko Jelečki 4.a, Domagoj Živković 4.h, Mihajlo Vuković 1.d, Nenad Vujković 2.a, Saša Nikolić 4.h, Miloš Radovanović 2.c, Stefan Stanić 4.d, Dušan Kovačević 4.d i Dragan Vida  2.a.

26.studenoga 2014.g. održano je natjecanje u badmintonu za mladiće u Gimnaziji Vukovar. Nažalost, protivnici su bili puno bolji, ali su naši momci dali sve od sebe. Natjecale su se Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle i naša škola. Sudjelovali su: Marko Šarin 3.c, Aljoša Trbojević 3.a, Miloš Radovanović 2.c i Dejan Drobić 2.a.

27. studenoga 2014.g. naše su djevojke pokazale ogroman potencijal u badmintonu i osvojile drugo mjesto. Unatoč povredi koljena, učenica 3.c razreda Tamara Matavulj, odigrala je utakmicu i dala sve od sebe. Prvo je mjesto osvojila Gimnazija Vukovar, drugo naša škola, a treće Tehnička škola Nikole Tesle. Sudjelovale su: Maja Krijan 3.a, Tamara Matavulj 3.c, Marija Rogan 1.a i Tea Kostić 1.a.

2. travnja 2015.g. održano je natjecanje u stolnom tenisu u Vinkovcima. Sudjelovali su: Milan Vuković 2.d, Zoran Mašić 2.c, Marko Jelečki 4.a i Matej Filić 2.e. Naši su momci osvojili 3.mjesto, drugoplasirani su bili učenici Tehničke škole Nikole Tesle, a prvoplasirani učenici iz Vinkovaca.

 

Julijana Milić, 4.a
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

 

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju