preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Nastava  > Natjecanja
Natjecanja

Čitanjem do zvijezda - državna razina i zavidan rezultat

Autor: Željka Geto, 19. 4. 2016.

U petak, 15. travnja 2016. u 12:00 , održalo se online natjecanje Čitanjem do zvijezda - državna razina -  u kojem je sudjelovala učenica Ekonomske škole Vukovar - Matea Karlović.

Posljednja i najzahtjevnija (državna) razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održala se protekli petak, 15. travnja. Ovoga puta čitali smo Čudo u Poskokovoj dragi autora Ante Tomića.

Ovako je bio koncipiran online kviz:

Online kviz na državnoj razini imao je 70 pitanja, a za rješavanje je predviđeno maksimalno 60 minuta.
- 20 pitanja odnosilo se na Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja, Ive Brešana, a obuhvaćala su  fabulu i likove drame te život i djelo autora te pitanja sastavljena na temelju tekstova dodatnih izvora.
- 20 pitanja odnosila su  se na djelo Tahira Mujičića, Budi Hamlet, pane Hamlete!, a obuhvaćala su fabulu i likove drame te život i djelo autora te pitanja sastavljena na temelju tekstova dodatnih izvora.
- 30 pitanja odnosila su  se na djelo Ante Tomića, Čudo u Poskokovoj dragi, a obuhvaćala su  fabulu i likove drame te život i djelo autora te pitanja sastavljena na temelju tekstova dodatnih izvora znanja.

            

Matea je, kao i prethodna dva puta, bila izvrsno pripremljena. Na svakoj razini natjecanja pridodana je još jedna knjiga te je državna razina natjecanja bila najzahtjevnija sadržajno. No ni to nije pokolebalo našu Mateu. Ona je opet briljirala sa čak 83 % točnosti. 

U prilogu možete vidjeti konačan poredak natjecatelja.

Nedostatk koji su primjetile Matea i mentorica jest upravo odvijanje ovakvog natjecanja  u matičnim knjižnicama škola  te se događa da natjecatelji podlijegaju traženju točnih odgovora na internetu kao i došaptavanju u slučaju da ih je više iz jedne škole. 

Našoj,već stalnoj postavi povjerenstva - Radi Hadžić,prof. i Damiru Kruljcu, prof. def., pridružila se i knjižničarka Marina Šumiga iz GKV Ogranak Borovo. 

Uspjeh koji je Matea postigla uistinu je zavidan i odražava njezine navike učenja, pamćenja, ali i čitanja te poznavanja književnosti. Bravo!! Ponosni smo! Slijedeće školske godine krećemo u nove pobjede!

 

Željka Geto

školska knjižničarka

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

 

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju