2017-10-26 12:49:57

Radionica u školskoj knjižnici : Film - 7. umjetnost

Svjetski dan audiovizualne baštine obilježava se svakog 27. listopada. Ove se godine obilježava pod sloganom “Audiovizualna baština: „Discover, Remember and Share“. 

Cilj obilježavanja ovoga dana jest jačanje svijesti o važnosti očuvanja audiovizualne baštine kao zajedničkog naslijeđa svih ljudi te kulturnog identiteta.

Tom prigodom u školskoj knjižnici Ekonomske škole Vukovar održano je predavanje i radionica na temu Film – 7. umjetnost.

                     

Učenici su imali priliku upoznati što sve predstavlja audiovizualnu baštinu te naučiti kratku povijest filma. Učenici su saznali kako je izgledao i koji je bio prvi film, kako su se filmovi razvijali od nijemog do zvučnog te od crno – bijelog do filma u boji. Kroz predavanje pogledali su i kratke snimke filmova:

Brief history of cinema,

Le voyage de la lune,

Jazz singer i

Becky Sharp.

Isto tako upoznali su se s filmskim rodovima i žanrovima igranoga filma te sami dali karakterizaciju i primjere žanrova igranoga filma.

Radionicu i predavanje vodila je i pripremila školska knjižničarka Željka Geto, a sudjelovali su učenici 3.g razreda koji su bili aktivni slušači i sudionici. 

Pročitajte još o temi: http://kinomreza.hr/svjetski-dan-audiovizualne-bastine-u-30-kina-uz-filmske-klasike-i-izlozbu-filmskih-plakata/


Ekonomska škola Vukovar