2023-11-06 09:08:37

Mjesec hrvatske knjige

Kulturna manifestacija Mjesec hrvatske knjige, utemeljena 1995. godine, obilježava se od 15. listopada do 15. studenog s ciljem poticanja čitanja. U mjesec dana obilježavanja provode se nacionalni programi te programi koji se organiziraju lokalno, a u njima sudjeluju različite ustanove, prije svega knjižnice sa suradnicima i partnerima. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je prevoditeljima i obilježava se pod sloganom Nek ti riječ ne bude strana(c)... 

Naša se škola ove godine u obilježavanje uključila organiziranjem kreativnih radionica izrade straničnika. Pod vodstvom mentorica i voditeljica školske zadruge Nade Maksimović i Tatjane Žipovski straničnike su izrađivale učenice 3.e razreda  Lucija Tubić i Nina Šegović te učenici 3.h razreda, a na satima razrednika pod mentorstvom razrednice Tihane Lenđel učenice 3.g razreda.
Najuspješnije izrađene straničnike prijavili smo na nagradni natječaj  “Knjiga i straničnik - savršeni par!” koji je raspisala Gradska knjižnica  Slavonski Brod. 
Učenici su naučili kako čitati i razumijevati tekst javnog natječaja, kako ispuniti sve tražene uvjete te kako se, u konačnici, i prijaviti na natječaj. Osim toga, što je bio glavni cilj radionica, rasplamsali su svoju kreativnost  osmišljavanjem i izrađivanjem straničnika na zadanu temu. 
Zahvaljujemo im što nesebično dijele svoju kreativnost sudjelujući u aktivnostima ove vrste. 

Nada Maksimović, Tatjana Žipovski, Tihana Lenđel


Ekonomska škola Vukovar