preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Vijesti iz školske knjižnice

Uređenje školske knjižnice

Autor: Željka Geto, 7. 6. 2016.

Uz malo volje, kreativnosti i entuzijazma sve se može. Uz tu misao školska knjižnica Ekonomske škole Vukovar obukla je novo ruho. 

Na inicijativu školske knjižničarke Željke Geto, uz pomoć prof. Nade Maksimović i uz zeleno svjetlo ravnatelja oličen je zid u knjižnici u sklopu aktivnosti za Dan škole. Dečki koji su odrađivali društveno koristan rad u školi obojili su veliku policu na kojoj stoji referentna zbirka i stručna literatura te stalak za periodičke publikacije. Uređenje knjižnice nastavlja se rješavanjem viška namještaja (stol i stolice) radi dobivanja više prostora i prozračnosti, kategoriziranjem materijala i sadržaja u školskoj knjižnici te razmještajem i dodavanjem novih jedinica namještaja kao što je ormarić za audiovizualnu građu i elektroničke publikacije koji su postavili učenici naše škole i domar.

Budući da je knjižnica informacijsko središte, ona treba postati i dnevna soba škole. Učenici bi trebali, osim podizanja lektirnih naslova, knjižnicu koristiti za sve ostale aktivnosti koje se mogu u njoj provoditi, a to je zaista velik broj sadržaja: radionice, gledanje filmova edukativnog, obrazovnog i znanstvenog sadržaja, tribine, debate, davanje instrukcija, proučavanje, istraživanje, izrada plakata, rad na projektima etc.

Cilj uređenja jest približiti školsku knjižnicu učenicima i profesorima te upravo tim sitnim promjenama učiniti veliki odjek. Kako bi knjižnica i vizualno bila privlačna, školska knjižničarka poslala je poziv nakladničkim kućama da sudjeluju u uređenju knjižnice donacijom plakata kulturnog, obrazovnog, znanstvenog, književnog i drugog sadržaja. Do sada se odazvala nakladnička kuća Alfa s prekrasnim plakatim iz područja povijesti, zemljopisa, fizike i biologije te Matica Hrvatska sa simboličnom donacijom knjiga i plakata.

Ovim putem veliko hvala svima koji su sudjelovali i nastavljaju doprinositi ovome projektu.

„Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.

 

 

Željka Geto

školska knjižničarka
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju