preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Vijesti iz školske knjižnice

„NI DA NI NE“ I PROJEKT „DRUGI“

Autor: Željka Geto, 11. 1. 2016.

Poziv za  sve zainteresirane učenike i učenice srednjih škola Republike Hrvatske da predlože svoj video uradak za emisiju „Ni da ni ne“, kao i za Projekt „Drugi“ Programa za djecu i mlade Hrvatske televizije.

 

Tko su ti „drugi“, „drugačiji“ od vas u vašoj okolini i/ili zajednici?

S kojim se problemima u zajednici susreću?

Približite im se, upoznajte ih, razgovarajte s njima.

Predstavite ih svima!

Predstavite nam vašu školu ili ekipu koja je sudjelovala u izradi filma!

„Ni da ni ne“ je emisija debatnog tipa u kojoj se prezentiraju i u kojoj se raspravlja o školskim i društvenim problemima ili problemima lokalnih zajednica koje prepoznaju i prezentiraju srednjoškolci. Konkretni problemi i slučajevi prikazani su kratkim video prilogom koji su osmislili i snimili učenici određene srednje škole odazvavši se na natječaj. Emisija je namijenjena srednjoškolcima i u njoj sudjeluju srednjoškolci iz cijele Hrvatske.

Projekt „Drugi“ dio je novog web portala u nastajanju, Programa za djecu i mlade - Školski.hr, namijenjenog djeci školskog uzrasta. Cilj projekta je stvoriti platformu koja će učiniti dostupnim različite tekstualne, video, audio, likovne i didaktičke, stručne i aktualne sadržaje vezane uz interkulturalnu sastavnicu građanskog odgoja. 

Cilj projekta: interkulturalizam i interkulturalni doprinos obrazovanju koje osnažujući razumijevanje, uzajamno poštovanje i dijalog među pripadnicima različitih kultura doprinosi stvaranju uvjeta potrebnih za život u multikulturalnom društvu.

UVJETI I POSTUPAK PRIJAVE:

Svoje radove mogu poslati svi učenici bilo koje srednje škole u Hrvatskoj i/ili članovi filmskih grupa. Razmislite o čemu biste snimili video reportažu.

1. Popunite priloženu IZJAVU i POŠALJITE elektronskom poštom prijedloge tema i kratak opis problema koje želite prezentirati. (do 28. siječnja 2016.)

2. SNIMITE REPORTAŽU u trajanju od 3 minute o „drugima“ i „drugačijima“ koje ste upoznali.

3. SNIMITE trominutni video prilog koji PREDSTAVLJA ekipu koja je izradila film ili film koji predstavlja vašu školu.

4. POŠALJITE NAM GOTOVE MATERIJALE (2 filma – reportažu i predstavljanje škole) uz PRIJAVNICU (koju ćete dobiti nakon prijave tema) na elektronsku ili zemaljsku adresu. (do 31. ožujka 2016.)

Uključujući učenike aktivno u izradu ovih radova za natječaj, nadamo se potaknuti izravnu komunikaciju, ali i slušanje „drugog“ i time formiranje stavova, sposobnosti, osjećaja i načina ophođenja s osobama različitima od nas. 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

 

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju