preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Učenički radovi

Brankovi dani u Vukovaru

Autor: Željka Geto, 21. 10. 2016.

Ove godine održana je deseta kulturno-duhovna manifestacija „Brankovi dani u Vukovaru“. 

Na svečanom zatvaranju, koje je održano u kući Lavoslava Ružičke 16. listopada 2016,. naša učenica Nina Traživuk pročitala je svoj literarni rad  „Ocu Jovanu“ za koji je nagrađena nagradom „Ružica Radičević“. Mentorica učenice  bila je profesorica srpskog jezika Slađana Milješić Ćićić.

Na svečanom zatvaranju sudjelovali su recitatori Gimnazije Vukovar, pjevačko društvo „Javor“ iz Vukovara i zbor „Prepodobni Rafailo banatski“ iz Zrenjanina. Najbolji literarni radovi nagrađeni su od hrama „Prepodobne matere Paraskeve“ prigodnim darovima.

Tea Kostić, 3.A

               

 

Nagrađeni rad:

 

Ocu Jovanu

Blagosloveni su oni u čijem životu postoji neko ko svojim postojanjem otkriva svetlost u tami ovozemaljskog života. Ako nismo imali sreću da sretnemo takvu osobu, ne možemo znati koliko reči umeju da miluju dušu…

Svaka njegova reč imala je najdublji smisao; umeo je svojim govorom izlečiti svaku ranu. Kažu da su oči ogledalo duše; njegova duša bila je kao nebo. Bio je poseban i ustrajan u svemu što je radio, umeo je da sluša, da razume i da samo jednim osmehom razveseli i najtužnijeg čoveka. Bilo je nešto posebno u tom osmehu koji je zračio vedrinom, ljubavlju i verom. Celim svojim bićem predao se svom pozivu i vernicima koji su u njemu videli najveći spas. U mnoštvu ljudi, on je bio-čovek.

Nebo je srećno što je dobilo takvog anđela, ali zemlja to nikada neće preboleti.

Svaki gubitak je težak, neke rane bole više, neke manje, ali ova rana, koliko god bude starila, uvek će isto da boli.

Sada kada smo ga izgubili, sada mi je posebno jasno koliko je njegovo postojanje bilo značajno za sve nas koji smo ga poznavali. Zahvalna sam što je makar delić moga ovozemaljskog vremena bio tu.

On je večan i uvek će ostati u našim mislima i srcima, živeći kao svi veliki ljudi kroz sve ono što je radio i iza sebe ostavio.

Nina Traživuk, 3. A

 

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju