preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Kutak za učenike

Dragi učenici ovaj kutak namijenjen je  vama.  Čitajte aktualna događanja iz škole,  obavijesti, zanimljivosti, najave i pozive. 

Želite li podijeliti svoje radove u bilo kojem obliku (prezentacije, tekstualni radovi, audio i video radovi, crteži i sl.) javite se u školsku knjižnicu.

Za nove zamisli smo uvijek otvoreni!

 

 

 


Učenički radovi

SAJAM KNJIGA BEOGRAD 2016.

Autor: Željka Geto, 21. 11. 2016.

Ovogodišnji, 61. po redu, Međunarodni beogradski sajam knjiga, bio je tradicionalni osmodnevni praznik ljubitelja knjige - onih koji ih pišu, nakladnika, izdavača, čitatelja, mjesto promocije, kupnje knjiga i druženja. Pod geslom „Knjige u ruke“ sajam je otvorio vrata svima onima kojima je knjiga draga. 

I mi, učenici Ekonomske škole Vukovar, krenuli smo u petak, 28.10. 2016., na sajam knjiga te se vratili s knjigom u rukama, ne samo za sebe i svoju dušu, već i za našu školsku knjižnicu. Solidarnom akcijom učenika naše škole, uz pomoć i savjete predmetnih profesorica Srpskog jezika, Slađane Milješić Ćićić  i Mirjane Radišić Balihodžić, naša školska knjižnica bogatija je za  još 40 primjeraka knjiga.

U  prostorijama beogradskog sajma sudjelovalo je više od 450 neposrednih izlagača, od kojih je više od 40 izlagača iz inozemstva. Na 30.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, književnoj publici i široj javnosti, predstavljene su  suvremene svjetske i domaće izdavačke produkcije. Uz prisustvo eminentnih pisaca, na tribinama se razgovaralo o  aktualnim književnim  i društvenim pitanjima, premijerno su predstavljena mnoga izdanja, obilježeni su neki važni jubileji kao npr. Shakespearova i Cervantesova  400. godišnjica, 120 godina od  pojave romana „Hajduk Stanko“ , 100. godišnjice Petra Kočića, sjećanje na godišnjicu osnivanja Jasenovca i genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu..

Na sajmu knjiga organizirani su i  programi za djecu i mlade, predstavljena djela mlađih umjetnika iz različitih područja umjetničkog stvaralaštva, dodijeljene brojne nagrade…

Ovogodišnji počasni gost Beogradskog sajma bio je Iran, koji je u  hali 2A predstavio svoju viševjekovnu kulturu i tradiciju – djela znanstvenika, pisaca, pjesnika i umjetnika, kao i suvremeni kulturni razvoj.

 Istovremeno na Beogradskom sajmu održani su i:


• 47. Međunarodni sajam opreme i sredstava za suvremenu nastavu „Učila“,
• Sajam obrazovanja „Zvonce“
• Sajam informiranja, komunikacija i marketinga „Media market“.

Nakon posjete Sajmu knjiga, dočekali su nas naši izuzetni domaćini Istorijskog muzeja Beograd u Konaku kneza Miloša. Imali smo priliku čuti zanimljive povijesne činjenice i vidjeti nekoliko umjetničkih izložbi posvećenih dinastiji Obrenović.

Nakon obrazovnih sadržaja, kao sastavni dio izleta, imali smo nekoliko sati slobodnog vremena koje smo iskoristili za fotografiranje, zabavu i razmjenu stečenih iskustava.

Kako bi naš izlet prošao u najboljem redu, pobrinule su se profesorice Rada Hadžić i Slađana Milješić Ćićić - voditeljice puta te  profesorice  u pratnji-  Mira Panić, Mirjana Grahovac, Marija Lončar i Ksenija Jovičić.

Zahvaljujemo i našim vozačima autoprijevoznika Čazmatrans koji su nas sigurno dovezli u Vukovar u kasnim večernjim satima.

 

                                                                                   Jelena Tadić,  4.c

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju