preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Naslovnica

Dan obojen poduzetništvom

Autor: Marija Bratonja, 9. 4. 2018.

U našoj školi su 27. travnja za vrijeme Dana obojenog poduzetništvom, a u organizaciji udruge Inicijativa i Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski iz Zagreba u sklopu projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja "Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole", održani predavanje i radionica za maturante. Voditelji radionice objasnili su da se radi o predavanju iz poduzetništva...

Cilj je bio objasniti učenicima što poduzetnik sve mora napraviti i kakav bi trebao biti te kako bismo vidjeli na koji način oni razmišljaju o toj temi i imaju li ideje za pokretanje vlastitog biznisa. Maturanti su dobili zadatak „osnivanje firme“. Podijeljeni su u skupine po četiri učenika i našli su se pred izazovnim zadatcima: osmisliti ime firme, logo, čime će se baviti, kolika su ulaganja, koliko će biti zaposlenih i kolike su njihove plaće. Najuspješnijima među učenicima četvrtih razreda pokazali su se učenici pobjedničke ekipe Felix: Tomislav Bobinac, Ivan Kožul, Zvonimir Mihaljević i Dominik Bagarić. On su se odlučili za proizvodnju radio odašiljača za automobile, a kao nagradu dobili su večeru u Escape-u.

Maturantima se svidio zadatak, naši učenici pokazali su se jako kreativnima i poduzetnima, što su profesori Visoke škole istaknuli i ukazali da im treba pružiti priliku da to i pokažu.                      

Maturanti su bili prilično zauzeti svojim aktivnostima pa smo nakratko uspjeli porazgovarati s učenicom 4.a razreda, Marijom Rogan, koja je rekla da je radionica bila jako korisna jer su sada vidjeli kako nije lako započeti s nekim biznisom.  

 

Učenici novinari:  Zorana Vukajlović, 3. a

                             Bojan Grozdanić, 3.a

                             Doroteja Budisavljević, 3.c        

 

 

Osim radionice za maturante, obavljena je i službena primopredaja opreme za projekt "PODUZMI" predsjednice Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara dr.sc Ljiljane Blažević, koja je osim opreme uručila i stipendije učenicima koji sudjeluju u Praksi kod poduzetnika.

Nakon toga predstavljen je projekt "CENTAR PODUZETNIČKIH KOMPETENCIJA".
Planiranim projektom se želi omogućiti prohodnost, povezivanje i osnaživanje svih sudionika u obrazovnoj vertikali, cjeloživotno obrazovanje nezaposlenih, zaposlenih i poduzetnika s nedostajućim kompetencijama.

Jedna od prvih aktivnosti je održan panel na temu: Može li obrazovanje kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti pomoći gospodarstvu?

Moderator panela: 
dr.sc. Željko Sudarić, Viši predavač, Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar

Panelisti: 
1. Marijana Grubišić, dipl.oec., Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju grada Vukovara
2. Ivan Marijanović, dipl.oec., Direktor HGK Vukovar grada Vukovara
3. Vladimir Mihajlović, Direktor i glavni urednik časopisa "Poduzetnik"
4. Vitomir Tafra, dipl.oec., Predsjednik uprave Obrazovne grupe Zrinski 
5. dr.sc. Mira Majstorović, Ravnateljica Ekonomska škola Vukovar

Na samom kraju Dana obojenog poduzetništvom, održano je predavanje za sve nastavnike škole u organizaciji udruge Inicijativa i Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski iz Zagreba u sklopu projekta "Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole".

 
Tražilica

 

 

 

 

 

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju