preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama

Program „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, koji traje od ožujka 2019. – do ožujka 2020. Glavni nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce.

Sudjelovanjem u aktivnostima projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ učenici će usvajati znanja iz dva područja: održivog razvoja i poduzetništva. U navedenim radionicama ćemo kod učenika otkrivati talente, graditi vrline te poticati kreativnost i stvaralaštvo, koje su osnova za postizanje uspjeha kako u poduzetništvu tako i u drugim područjima života. Učenici će razviti poduzetnički stav koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnosti, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu.

Aktivnosti će se provoditi u dva razreda u osnovnim i srednjim školama u četiri županije koji su nam ujedno i partneri i suradnici na projektu, to su:

PRONI Centar za socijalno podučavanje, Osijek
Osnovna škola Mitnica, Vukovar
Ekonomska škola, Vukovar
Srednja škola Viktorovac, Sisak
Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik
Osnovna škola Jurja Šižgorića,Šibenik
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Zagreb
Prva gimnazija, Zagreb 
Osnovna škola Galdovo, Sisak
 

Učenici će sudjelovati u slijedećim aktivnostima:

Ciklus radionica „Mali društveno odgovoran poduzetnik krije se u meni“
U sklopu četiri radionice (svaka u trajanju od 45 minuta)  učenici će kroz četiri radionice pomoću funkcionalnih zadataka, igara i vježbi (primjerenih njihovoj dobi) razvijati poduzetničke sposobnosti i vještine. Poticat ćemo inicijativnost, kritičko mišljenje u kontekstu razvoja svoje ideje, spremnost na preuzimanje rizika u kontekstu stvaranja promjena u zajednici, inovativnost na društveno odgovoran način, samouvjerenost, upornost, prezentacijske vještine, donošenje odluka.

Ciklus radionica „Što je to održivi razvoj za moju poslovnu ideju“
U sklopu četiri radionice (svaka u trajanju od 45 minuta) učenici će se upoznati s proizvodnim procesom, osnovama marketinga i financija za početnike, te bontonom u poslovnoj komunikaciji i to tako što će ih usvajati kroz iskustveno učenje, na njima poznatim proizvodima. Na ovakav način učenici će upoznati cijeli proizvodni proces i raditi na brendiranju proizvoda.

U sklopu ovih radionica učenici će od starog papira, plastike i ostalog iskoristivog materijala osmisliti i napraviti novi funkcionalni proizvod. U tome će im pomoći produkt dizajner.

Filmoteka
Tijekom pet susreta učenici će gledati projekciju filmova vezanih uz tematiku održivog razvoja s posebnim naglaskom na teme kao što su utjecaj poslovanja na okoliš, društveno odgovorno poslovanje, iskorištavanje dječjeg rada, pozitivan i negativan utjecaj poslovanja na zajednicu.

Poseban naglasak stavljat će se na diskusiju o ovim temama nakon gledanja filma, a posebno važno će biti da učenici kritički promišljaju o navedenim problemima i budu aktivni dionici društva u njihovom rješavanju.

Debata „Na koji način poslovanje u zajednici utječe na mene kao učenika, odnosno na moje zdravlje i odnos s obitelji“
Učenici će kroz raspravljanje na teme „Utječe li prodaja određenih proizvoda negativno na djecu“ i „Reklame su negativne ili pozitivne“ razviti kritički stav o konzumaciji određenih proizvoda i njihovoj prisutnosti na tržištu te o dugoročnom utjecaju tih proizvoda na učenike.

Obilježavanje Međunarodnog dana bez kupnje
Učenici će od starog papira, plastike i ostalog iskoristivog materijala osmisliti i napraviti novi funkcionalni proizvod. U tome će im pomoći produkt dizajner i voditelji aktivnosti. Učenici će svoje radove izložiti u zajednici (PUO, škola, knjižnica…) te dobiti simbolične nagrade za najbolje radove.

Konferencija: „Učimo o održivom razvoju od vrtića do fakulteta“ za stručnjake iz sustava obrazovanja
Dvodnevna konferencija na temu razvoja kompetencija kod djece za održivi razvoj prikazivanjem primjera dobre prakse.

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

 

 

Priloženi dokumenti:
R31.08.23.-pojedini odjeli - V2.pdf

 
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

 

 

 
 

 


 

 
Ispis statistike od 22. 1. 2011.

Ukupno: 941230
Ovaj mjesec: 14354
Danas: 32
 

Trenutno online:

 
 > EU projekti  > Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama
CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju