preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Škole različitih jednakosti

Škole različitih jednakosti je projekt ukupne vrijednosti 1.199.006,88 kn sufinanciran  100% iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i odobren za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava "Unaprjeđenje pismenosti-temelj cjeloživotnog učenja".

Projektne aktivnosti su usmjerene na stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika te razvoj i provedbu učeničkih izvannastavnih aktivnosti za unaprjeđenje digitalne i interkulturalne pismenosti.

Ciljevi su povećanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika u ustanovama u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti kod učenika kroz izradu i provedbu novih izvannastavnih aktivnosti.

Projektom Škole različitih jednakosti  educirat će se profesori, stručni suradnici i učenici naše škole i škole partnera (Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci, Osnovna škola Nikole Tesle Mirkovci, Učilište Studium) za rješavanje kulturoloških konflikata, sukoba, diskriminacije, stereotipa i predrasuda te promicanje multikulturalizma i tolerancije. Povećat će se razina znanja i vještina o pravima nacionalnih manjina, razina svijesti o sličnostima i različitostima među narodnostima te svijest djece i mladih o važnosti suživota i njegovanja kulture tolerancije i prijateljstva prihvaćanjem i uvažavanjem kulturalnih i nacionalnih različitosti te ljudskih prava. Učenici će kroz izvannastavne aktivnost Interkulturalci naučiti o povijesti drugih kultura prisutnih u njihovom okruženju što je preduvjet za razvoj interkulturalnosti u budućnosti. Kroz izvannastavnu aktivnost E-novinari, učenici će povećati svoju razinu digitalne pismenosti kroz razne radionice i usavršavanje na području digitalne fotografije. Škola će provedbom projektnih aktivnosti kroz edukacije podići razinu kompetencija svojih djelatnika za inovativne pristupe poučavanju upotrebom informacijsko-komunikacijske tehnologije te razviti kurikulume izvannastavnih aktivnosti Interkulturalci i E-novinari za učenike koje će dovesti do razvijanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, a povećat će se i kvaliteta odgojno-obrazovnog procesa u školama na području Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt će se provoditi od 30.studenoga 2017. do 30.studenoga 2019.godine.

Kontakt osobe u Ekonomskoj školi Vukovar: školske knjižničarke Marija Bratonja i Željka Geto

Škole različitih jednakosti

Interkulturalci

Autor: Marija Bratonja, 20. 3. 2019.

U izvannastavnoj aktivnosti Ekonomske škole Vukovar nazvanoj Interkulturalci sudjeluje 10 učenika i učenica. Kroz ovu izvannastavnu aktivnost učenici će naučiti više o svom identitetu, grupama, rješavanju kulturoloških sukoba, diskriminaciji, stereotipima i predrasudama te će promicati multikulturalizam i toleranciju...

Među njima će se povećati razina znanja i vještina o pravima nacionalnih manjina, razina svijesti o sličnostima i različitostima među narodnostima te svijest o važnosti suživota i njegovanja kulture tolerancije i prijateljstva prihvaćanjem i uvažavanjem kulturalnih i nacionalnih različitosti te ljudskih prava. Učenici će kroz ovu izvannastavnu aktivnost naučiti o povijesti drugih kultura prisutnih u njihovom okruženju što je preduvjet za razvoj interkulturalnosti u budućnosti. Naše sastanke započeli smo nizom radionica pod nazivom „Identitet i grupa“ gdje su učenici doznali što je to identitet, koje identitete oni imaju, koji su im jako i manje važni, jesu li identiteti stalni ili se mijenjaju. Saznali su i što su to grupe te osvijestili kojim grupama oni pripadaju te kako se ponašaju u grupi, a kako prema drugima koji nisu u njihovoj grupi. Učenici su trenutno u potrazi za starim obiteljskim fotografijama i informacijama o svojim precima kako bi saznali kada su njihovi preci stigli u zavičaj, od kuda i zašto, a sve kako bismo na sljedećim radionicama obradili temu „Obiteljska povijest i migracije“ izradom obiteljskih stabala i mapa migracija.
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

 

 

Priloženi dokumenti:
R 2021-2022 - Svi odjeli.xlsx

 
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 

 
Ispis statistike od 22. 1. 2011.

Ukupno: 826001
Ovaj mjesec: 1869
Danas: 130
 

Trenutno online:

 
 > Projekti  > Škole različitih jednakosti
CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju