preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Projekti 2017./2018.

Predstavljanje projekta Praksa kod poduzetnika "Poduzmi"

Autor: Marija Bratonja, 3. 11. 2017.

2. studenoga u prostoru BIC-a Vukovar svečano je predstavljen projekt Ekonomske škole Vukovar Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“ te su potpisani sporazumi o izvođenju prakse između učenika i poduzetnika...

Programu je nazočila zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara  gospođa Marijana Grubišić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara gospođa Ana Živanović, predstavnici poduzetnika koji sudjeluju u projektu - tvrtka Bauder d.o.o., Certifikat d.o.o., Grad-Export d.o.o., Istros-montaža d.o.o., Prvo plinarsko društvo d.o.o. i Razvojna agencija Vukovar d.o.o.,  učenici praktikanti Ekonomske škole Vukovar te njihovi mentori.

Ravnateljica škole Mira Majstorović, ujedno i idejna začetnica projekta, u uvodnoj je riječi istaknula  kako je kroz dugogodišnji nastavnički rad dobro upoznala hrvatsko strukovno obrazovanje u području ekonomije, trgovine i poslovne administracije, kao i sve manjkavosti istoga. Kao najveći se nedostatak pokazalo nedostajanje praktičnoga dijela nastave kod učenika koji se obrazuju u smjeru ekonomist. Projekt je kao zamisao izniknuo upravo iz potrebe da se premosti nedostatak prakse. Škola u njemu, sa svojim stručnim kapacitetima,  djeluje kao most između učenika i poduzetnika, a proces je dvosmjeran jer od projekta profitiraju i učenici koji kroz njega izravno upoznaju stvarnost poslovanja te tako postaju spremniji za uključivanje na tržište rada, ali i poduzetnici koji dobivaju stručnu potporu škole za unaprjeđivanje svoga poslovanja te tako stječu novu vrijednost.  Ravnateljica je zahvalila svojim kolegama nastavnicima uključenima u projekt - Ivani Radoš, Ivanu Kovačeviću, Jeleni Vinaj, Dejanu Hadžiću, Ivanu Lešu, Tihani Lenđel, Kseniji Jovičić i Zrinki Terzin Dragun.

Osim toga, nazočne je upoznala i s ostalim inovativnim aktivnostima koje se provode u Ekonomskoj školi Vukovar – škola je među tri škole u Republici Hrvatskoj koje su pokrenule fakultativni predmet  Financijska pismenost koji predaje nastavnik Dejan Hadžić, a  ujedno je najavila osnivanje Centra za izvrsnost Ekonomska škola Vukovar koji bi bio središnje mjesto svih, otprije pokrenutih i novopokrenutih, projekata i aktivnosti. U zaključku je konstatirala kako je Ekonomska škola Vukovar već započela proces reforme strukovnoga obrazovanja.

Nazočnima se obratila zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić rekavši kako je Grad prepoznao vrijednost ovoga projekta koji mladima otvara nove mogućnosti i u njega se aktivno uključio kao posrednik između učenika i poduzetnika.  Ivana Mujkić smatra kako će uključivanje u projekt Poduzmi učenicima  omogućiti stjecanje praktičnih vještina i znanja koja ne mogu usvojiti u školskim klupama. 

Gospođa Jadranka Mustapić – Karlić istaknula je kako Županija prepoznaje i podržava inovativnost koju projekt Poduzmi unosi u sustav strukovnoga obrazovanja te da ga smatra hvalevrijednim.

Okupljenima se u ime poduzetnika obratio gospodin Marko Horvacki - Zivalov, član uprave Prvog plinarskog društva i izvršni direktor zadužen za distribuciju plina istaknuvši da je razlog za uključivanje u projekt to što su prepoznali njegovu vrijednost, kako za uključene učenike, tako i za sebe kao poduzetnike. 

U ime učenika uključenih u projekt okupljenima se obratila Jovana Malbaša konstatirajući kako je učenicima ovo vrijedna prilika da  prošire i nadograde svoja znanja i vještine, ali otvore si vrata u svijet tržišta rada. 

Skupu se obratila i učenica Željka Mašić koja je potvrdila kako će im ovakav praktičan način rada biti od velike pomoći jer je učenicima do sada nedostajala upravo praksa na kojoj bi primijenili teorijsko znanje. 

Voditeljica projekta Ivana Radoš upoznala je nazočne s ciljevima i planom provedbe projekta istaknuvši kako je nesumnjivo da će on uroditi dobrim rezultatima. 

Na kraju su događaja učenici Nikolina Živković, Željka Mašić, Zvonimir Lozančić, Antonio Klarić, Matea Damjanović, Dragana Radanović, Vinko Budimir, Jovana Malbaša i Zorana Vukajlović te predstavnici tvrtki svečano potpisali sporazume o obavljanju prakse.

 

Tihana Lenđel, prof.
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju